.
Εξωτικό τηγανιτό ρύζι από την Ασία. Mερίδες: 5Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
1. Σε γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε το κρέας ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί για 4′-5′, προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5′-7′, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.
2. Τραβάμε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του γουόκ.
3. Ρίχνουμε τα αβγά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2′ να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια.
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γουόκ, λαχανικά κρέας αυγά και ρίχνουμε την σόγια και την oyster sauce (τη βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο σημείο με τα ασιατικά προϊόντα).
5. Προσθέτουμε τις φύτρες τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι. Τέλος ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά για 1′-2′ στη φωτιά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster επιπλέον.
6. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
0 Σχόλια