.
Υλικά:* 1 πακέτο μακαρόνια (όχι τα πολύ λεπτά)
* 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
* ½ αβγοτάραχο (προτιμήστε Μεσολογγίου)
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
* μαϊντανό
* αλάτι
* άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (μην τα παραβράσετε, καλό είναι να «κρατάνε» λίγο).
Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα.
Τα φυλάμε ζεστά.
2. Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο.
Αφήνουμε να σοταριστεί.
Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.
3. Πρόταση σερβιρίσματος: βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.
0 Σχόλια