Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λουκάνικο γαλοπούλας με πατάτες και πιπεριές

Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό, ορεκτικό αλλά και ως κυρίως. Το λουκάνικο είναι νοστιμότατο και σχετικά ελαφρύ σε λιπαρά, οι πιπεριές δίνουν χρώμα και τέλειο άρωμα ενώ οι πατάτες σχεδόν τηγανίζονται έτσι που γίνονται νοστιμότατες και τραγανές. Μία καλή ιδέα θα ήταν να το βάλετε ως γέμιση σε πίτα τορτίγιας. Επίσης, μπορείτε με λίγο τσίλι να το κάνετε καυτερό.
Λουκάνικο γαλοπούλας με πατάτες και πιπεριές. Δοκιμάστε το…

ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας, κομμένο σε μισού εκατοστού σε πάχος κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • ½ κίτρινη, κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 μικρές ή 2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές για να μην μας καούν.
  • Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρουμε το λουκάνικο για περίπου 5 λεπτά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το λουκάνικό από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και το λουκάνικο στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το σερβίρουμε ζεστό.

Tips:
  • Χρησιμοποιώ ξεχωριστό τηγάνι για να ψήσω τις πατάτες γιατί έτσι ψήνονται ομοιόμορφα και μένουν τραγανές όταν τις ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μερικές φορές, προσθέτω και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, αλλά και χωρίς είναι μια χαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια