Αλέξανδρος Παπανδρέου: Απλή, απλούστατη η συνταγή.
Ακόμα όμως και τα απλά χρήζουν υπενθύμισης.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας (χωρίς τα κουκούτσια), κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
250 γρ. τόνος (από κονσέρβα ή βαζάκι, συντηρημένος σε λάδι)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φρεσκοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές και τον τόνο.
Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο άνηθο (αν έχουμε).
Ακόμα όμως και τα απλά χρήζουν υπενθύμισης.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας (χωρίς τα κουκούτσια), κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
250 γρ. τόνος (από κονσέρβα ή βαζάκι, συντηρημένος σε λάδι)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φρεσκοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές και τον τόνο.
Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο άνηθο (αν έχουμε).
0 Σχόλια