.
Υλικά1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, άπαχος
8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ ντομάτα
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 αβγό
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού ξίδι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
καλαμάκια ξύλινα, για σουβλάκια
5-6 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
μερικά ντοματίνια
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί σε μια λεκανίτσα με νερό και μετά το στύβετε καλά με το χέρι και το ρίχνετε σε μπολ.
Κόβετε το κρεμμύδι στα 4 και το ρίχνετε στο μπλέντερ.
Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, πλυμένο και χοντροκομμένο, την ντομάτα, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Τα χτυπάτε για να γίνουν πολτός, και τα ρίχνετε στο μπολ με το ψωμί.
Προσθέτετε τον κιμά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνετε καλά τον κιμά, τον οποίο αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
Παίρνετε μικρές ποσότητες μίγματος κιμά και τον πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια στο καυτό λάδι αφού, πρώτα, τα αλευρώσετε.
Βγάζετε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και όταν κρυώσουν λίγο, τα περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με ένα ντοματίνι και μία φετούλα αγγούρι.
Τα σερβίρετε σε πιατέλες, μαζί με τσιπς πατάτας.
0 Σχόλια