.
Μια, συχνά παραμελημένη, κονσερβοποιημένη πηγή πρωτεΐνης, που δεν είναι όμως ο τόνος.Σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα υγείας και περιβάλλοντος, οι πελαγίσιες σαρδέλες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε.
Οι σαρδέλες αποτελούν εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Περιέχουν 1950mg ανά 85 γραμμάρια, είναι γεμάτες βιταμίνη D και δεν έχουν τοξίνες όπως τα μεγαλύτερα ψάρια.
Είναι βιώσιμο είδος, καθώς αναπαράγεται πολύ γρήγορα.
Κονσερβοποιημένες είτε σε νερό είτε σε ελαιόλαδο, οι σαρδέλες έρχονται σε πολλές ποικιλίες που είναι ιδανικές για ένα γρήγορο γεύμα όταν δεν έχετε και πολύ χρόνο.
Μπορείτε να της χρησιμοποιήσετε αντί για τόνο.
Μϊα και μόνο σαρδέλα, περιέχει 7.93 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Μια κονσέρβα των 106 γραμμαρίων (3.75 oz.) σας παρέχει 22.65 γραμμάρια.
Υπάρχουν επίσης και ποικιλίες χωρίς κόκκαλα ή δέρμα, για όσους δεν τα θέλουν.
Βασιλιοπούλου Νικολίτσα.Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
0 Σχόλια