Μέτριας δυσκολίας
Για 10 μιλφέιγ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Φύλλο Κρούστας για γλυκά
Φύλλο κρούστας (φρέσκια ζύμη ψυγείου)....
1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
500 ml κρέμα γάλακτος
5 κου ταλιές της σούπας ζάχαρη ξανθή
1 φλιτζάνι του τσαγιού πουρέ κάστανου (έτοιμο ή σπιτικό)
6-7 κάστανα γλασέ (μαρόν γλασέ) ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας λικέρ πικραμύγδαλου (Amaretto)
ζάχαρη άχνη και 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1
Θα χρησιμοποιήσετε τα 10 φύλλα κρούστας. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 6 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τοποθετείτε τα 6 ορθογώνια σε μεγάλο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε 8΄-10΄ στους 200˚ C μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τα ψημένα φύλλα να κρυώσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ψήνοντας συνολικά 60 ορθογώνια φύλλα.
Βήμα 2
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε την ξανθή ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Κατόπιν ανακατεύετε τη γλυκιά σαντιγί με τον πουρέ του κάστανου, τα μαρόν γλασέ και το λικέρ.
Βήμα 3
Τοποθετείτε σε κάθε πιάτο από 6 ψημένα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο, απλώνοντας ανάμεσα κρέμα κάστανου. Ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο 10 μιλφέιγ συνολικά. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.
0 Σχόλια