.
Eνα πιάτο, που μπορεί να το μαγειρέψει και όποιος δεν έχει ιδέα από κουζίνα, κάτι που μπαίνει καυτό όπως βγαίνει από το φούρνο στη μέση του τραπεζιού, κόβεται σε ζεστές, μαστιχωτές μπουκιές με το χέρι και με μια σαλάτα γίνεται το απόλυτο φιλικό δείπνο, χωρίς κόπο και με όλη την υπόσχεση της πληθωρικής νοστιμιάς, που απαιτεί μόνον....3 αλλά εξαιρετικά υλικά:
ένα ωραίο προζυμένιο μπαγιάτικο καρβελάκι-και η φρατζόλα το ίδιο κάνει-,
ένα παλαιωμένο κασέρι και έναν παστουρμά αγνό
και παραδοσιακό.
Από κάθε κομμάτι του μοσχαριού, αρνίσιος αλλά και από καμήλα, τον επιλέγεις ανάλογα με τα γούστα σου, τους αφαιρείς τη φλύδα για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα αλλά αφήνεις και λίγο τσιμένι πού και πού, αυτό που θα αρωματίσει εξαιρετικά το ψωμί.
Υλικά
1 μπαγιάτικο καρβέλi
500 γρ. παλαιωμένο κασέρι σε κυβάκια
300 γρ. παστουρμά ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Χαράζουμε μπακλαβαδωτά το καρβελάκι και με το χέρι μας μπήγουμε όσο πιο βαθιά μπορούμε το κασέρι και τον παστουρμά, έτσι ώστε να μοιραστούν παντού.
Ψήνουμε για 3/4 ή 1 ώρα στους 180 βαθμούς και το τρώμε καυτό!
Μιράν
0 Σχόλια