Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο ιός του Έμπολα μπορεί να υπάρχει στο σπέρμα πρώην ασθενών

Ο ιός του Έμπολα μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει στο σπέρμα πρώην ασθενών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, επισημαίνει έρευνα, η οποία καταδεικνύει την ανάγκη για μια πιο μακροπρόθεσμη ιατρική παρακολούθηση ανθρώπων που επέζησαν της νόσου.
Στοιχεία του ιού του Έμπολα εξακολουθούσαν να.....

υπάρχουν στο σπέρμα των δύο τρίτων των ανδρών που μετείχαν στην έρευνα αυτή έξι μήνες αφότου είχαν αρχικά νοσήσει και στο ένα τέταρτο των ανδρών έως και εννέα μήνες έπειτα από τότε που είχαν νοσήσει.
Εξάλλου ο ιός ήταν παρών σε όλους τους άνδρες που μετείχαν στην έρευνα κατά την διάρκεια των τριών πρώτων μηνών.
Πιο συγκεκριμένα τα τεστ βγήκαν θετικά στο 100% των ανδρών (9 στους 9) μετά τους τρεις μήνες, στο 65% (26 στους 40) μεταξύ των τεσσάρων και των έξι μηνών και στο 26% (11 στους 43) μεταξύ των επτά και των εννέα μηνών, δείχνει η έρευνα αυτή, η οποία έγινε σε δείγμα συνολικά 93 ανδρών εθελοντών άνω των 18 ετών στη Σιέρα Λεόνε και τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν χθες στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα του είδους που καλύπτει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δείχνει ότι στοιχεία του ιού μπορεί να παραμένουν για καιρό στον οργανισμό των ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί από τη νόσο, εγκυμονώντας ενδεχομένως κινδύνους για τους συντρόφους τους, τους οποίους μπορεί να μολύνουν με τον ιό.
Τα στοιχεία που υπήρχαν από προηγούμενα ξεσπάσματα του Έμπολα έδειχναν ότι ο ιός υπήρχε στο σπέρμα για 82 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια