.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ- 14 φέτες ψωμί του τοστ με φυσικό προζύμι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. καρύδια τριμμένα
- 1 κ. γ. κανέλα
- φρυγανιά από το ίδιο το ψωμί
- 120 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο ION
- 140 γρ. ασπράδι αυγών (από 5 αυγά περίπου)
- διακοσμητικό αλουμινόχαρτο
- 330 γρ σιρόπι σφενδάμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ
Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 7 εκ. κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στο κέντρο κρατώντας τις δύο ακριανές φέτες άκοπες.
Τις ξαναβάζουμε όλες τη μία πάνω στην άλλη.
Τα κομμάτια που έχουμε αφαιρέσει από το ψωμί τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 12 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα αλέθουμε.
Για τη γέμιση ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι, το τριμμένο καρύδι, την κανέλα και τη τριμμένη φρυγανιά.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το αδειάζουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε και το ασπράδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε το συναρμολογημένο ψωμί.
Κλείνουμε τις δύο άκρες με τις άκοπες φέτες.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και το περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.
Παρλιάρος
0 Σχόλια