Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Kεσκιούλ κρέμα

.
Από τα πολύ απλά γλυκά της τούρκικης παράδοσης, οι κρέμες, όπως το κεσκιούλ, γίνονται γρήγορα και διαθέτουν μια γλυκιά, παρηγορητική νοστιμιά δυσανάλογη με τα απλά, καθημερινά υλικά τους. Το σερβίρεις σε ένα τραπέζι, όλοι ξετρελλαίνονται. Αντίστοιχα, μπορείς να αντικαταστήσεις μ’αυτό μια έτοιμη παιδική κρέμα, φτιαγμένο από τα χεράκια σου με υλικά που εμπιστεύεσαι. Κι όπως με όλα τα απλά πράγματα, φροντίζουμε την ποιότητα των υλικών μας και επιλέγουμε ένα καλό γάλα, μικρής παραγωγής. Τη συνταγή μου έδωσε ο Δημήτρης Λεμοντζόγλου με τρις γενιές παράδοση στο ανατολίτικο γλυκό.

Υλικά (για 8-9 μερίδες)
1500 γρ. αγελαδινό γάλα
40 γρ. αποξηραμμένη τριμμένη καρύδα
50 γρ. λευκό αμύγδαλο
150 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
80 γρ. κορν-φλάουρ
200 γρ. γάλα
τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και καρύδα για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την καρύδα, το αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το αβγό.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στα 200 γρ. κρύο γάλα.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με τα 1500 γρ. γάλα. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και το γάλα με το κορν-φλάουρ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσοχή, δεν θέλουμε να σφίξει πάρα πολύ.
Το μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ποτήρια, το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στο σερβίρισμα το πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και καρύδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια