Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

The Voice 2 - νικητής

Ο μεγάλος νικητής του The Voice2, είναι ο Κώστας Αγέρης! Ο Ποντιακής καταγωγής, τραγουδιστής, κέρδισε από την αρχή του παιχνιδιού τις εντυπώσεις, αφού υπηρετεί πιστά το παραδοσιακό τραγούδι και ο κόσμος, φάνηκε να τον στηρίζει κάθε....

Κυριακή, σε κάθε live.
Ο τελικός του «The voice 2» ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι αφού και οι τέσσερις παίκτες έχουν καταπληκτικές φωνές. Πρώτη αποχώρησε η Κατερίνα Καμπανέλλη, δεύτερος ο Νεκτάριος Μαλλάς και έμειναν δύο, η Άννα Βιλανίδη και ο Κώστας Αγέρης. Ο μεγάλος νικητής του «The voice 2» είναι ο Κώστας Αγέρης. Ο Αντώνης Ρέμος μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του νικητή έτρεξε αγκάλιασε τον παίκτη του και στην συνέχεια σήκωσε εκείνον και την κούπα γεμάτος περηφάνεια.
Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της ποντιακής μουσικής, παίζοντας λύρα και κρουστά με τη βοήθεια του πατέρα του Γιάννη Παπαγερίδη, αναγνωρισμένου μουσικού και ερμηνευτή. Ο Κώστας ήδη από τα 10 του χρόνια συμμετέχει, παίζοντας και τραγουδώντας, στους δίσκους του πατέρα του. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Σήμερα είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.
Μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να κάνει τα πρώτα του Λαϊκά βήματα στον χώρο της μουσικής, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ανακαλύπτει το ταλέντο του και έτσι συνεργάζεται με το συγκρότημα <<Τα παιδιά από την Πάτρα>> .
Μοιραία η στράτα του συναντήθηκε με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών οι : Δ. Μητροπάνος, Γ. Νταλάρας, Α. Βαρδής, Σ. Κραουνάκης, Ε. Βιτάλη, Π. Παπαδοπούλου, Κ. Γαρμπή, Μαίρη Λίντα, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Β. Καρράς, Ν. Κουρκούλης, Ν. Οικονομόπουλος, Γ. Μαργαρίτης, Ν. Μακρόπουλος, Θ. Αδαμαντίδης, Κ. Καραφώτης, Λ. Πανταζής, Μ. Τσέρτος, Β. Σκουλάς, Γ. Νέγκα, Λ. Καλημέρη κ.α. Ταυτόχρονα συμμετείχε στη μουσική επένδυση τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών: «Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Εξαφάνιση», «Τύχη βουνό», «Χωρίς όρια», «Είναι στιγμές, «I love Καρδίτσα» και επιμελήθηκε το Sound design της ταινίας «Λάρισα Εμπιστευτικό» και «Γαμπροί της ευτυχίας»
Η πρώτη δισκογραφική κατάθεση του Κώστα Αγέρη γίνεται με τη σφραγίδα του πατέρα, Γιάννη Παπαγερίδη. Οι δυο τους συνυπογράφουν το δίσκο «Έντεχνα Στράτας». Το επόμενο βήμα στη δισκογραφία έρχεται με τη συμμετοχή του στο δίσκο – αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή» , όπου συνεργάζεται με γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής και λαϊκής σκηνής. Το τρίτο βήμα στον χώρο της δισκογραφίας γίνεται με την συμμετοχή του στο δίσκο «Ξεριζωμός», πλάι σε καταξιωμένους ερμηνευτές και δημιουργούς. Ο δίσκος αυτός, σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, είναι αφιερωμένος στην Σμύρνη και γίνεται αφορμή να ενωθούν το Παραδοσιακό, το Έντεχνο και το Λαϊκό τραγούδι. Το 2014 ενορχηστρώνει τον δίσκο «Ξενιτεμέντσα Πανα’ί’α» και συμμετέχει στο ομότιτλο βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, δίπλα στους καταξιωμένους πόντιους ερμηνευτές Α. Παρχαρίδη, Σ. Νικολαίδη και Δ. Καρασαββίδη.
Η τελευταία συνεργασία του Κώστα είναι με την Θωμαή Απέργη στο τραγούδι τζαζ και συρτάκι που κέρδισε την δεύτερη θέση στον Ελληνικό τελικό της EUROVISION.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια