.
italianaΣε αυτό το πιάτο η δυνατή γεύση από τα σπαράγγια εναρμονίζεται τέλεια με τη ντελικάτη γεύση του ζαμπόν.
Υλικά:
• 350 γρ Fusilli (βίδες) Barilla
• Μισό κρεμμύδι (ξερό) κομμένο σε λωρίδες
• 200 γρ ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
• 150 γρ σπαράγγια ολόκληρα
• 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο τυρί εσείς επιθυμείτε
• 25 γρ βούτυρο
• Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα 3 τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να μη καεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, εν συνεχεία προσθέτουμε τα σπαράγγια και το ζαμπόν, ανακατεύοντας τα για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τα θέλουμε al dente.
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με αρκετή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνα.
0 Σχόλια