Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνταγή για θεραπεία υπέρτασης και δυσλιπιδαιμίας

Συνταγή για όσους έχουν υπέρταση και δυσλιπιδαιμία
Γαύρος μαριναρισμένος με δυόσμο και φρέσκια ρίγανη
Υλικά για 4 άτομα:

-500 γρ. γαύρος
-1 ματσάκι δύοσμος
-1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-αλάτι
Για τη σαλάτα κολοκυθιών
-5 φρέσκα κολοκυθάκια
-1 ματσάκι ρόκα
-5 κ.σ.ελαιόλαδο
-χυμός 1 λεμονιού
-φρέσκος δυόσμος
-αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε το γαύρο, ξεχωρίζοντας τα φιλετάκια του από το κεντρικό κόκαλο, ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίζουν,
-Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο και τα ξεπλένουμε καλά.
-Τα απλώνουμε στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και το δυόσμο ψιλοκομμένο.
-Είναι έτοιμα σε 2 ημέρες.
Τα σερβίρουμε προαιρετικά με σαλάτα κολοκυθιών: Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τη ρόκα και τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
ενέργεια: 400 kcal/μερίδα ο γαύρος και 60 kcal/μερίδα η σαλάτα κολοκυθιών
Καλή όρεξη και πάντα με υγεία
by Savvi diet
www.emedi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια