Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρνί με κρεμμύδια στο φούρνο (Κυπριακό)

Το Κυπριακό ψητό διαφέρει γιατί κατ’ αρχήν, δεν έχει ρίγανη μέσα και δεν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, επειδή το Κυπριακό ελαιόλαδο είναι αρκετά βαρύ.Πότε βάζουμε φυστικέλαιο και πότε βούτυρο spry.

Υλικά :

1.300 γρ. κρέας αρνίσιο
2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
6-8 ντομάτες μεγάλες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/4 του ποτηριού ξίδι
3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
λίγο ζωμό από μοσχαρίσιο κρέας ή λαχανικά
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
γαρίφαλα

Οδηγίες παρασκευής
1. Κόβετε το κρέας σε κομματάκια και το βάζετε να μαριναριστεί με κρασί και λίγο λάδι 1 ώρα.
2. Το στραγγίζετε και το σοτάρετε στο μισό λάδι μέσα σε κατσαρόλα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
3. Προσθέτετε το ζωμό και τη μαρινάτα και το αφήνετε να μισοψηθεί.
4. Το σβήνετε με ξίδι και το αφήνετε να εξατμιστεί.
5. Ροδοκοκκινίζετε τα κρεμμύδια στο υπόλοιπο λάδι, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τα αναμειγνύετε με το κρέας.
6. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβετε και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας.
7. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
8. Τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί και ρίχνετε το κύμινο κοπανισμένο.
9. Κατόπιν μεταφέρετε το φαγητό σε πήλινο σκεύος και το βάζετε στο φούρνο 40'-50'.

Kρασί: Κόκκινο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια