Τα νούντλς ή μέην, πρωτοεμφανίστηκαν στη Βόρεια Κίνα την περίοδο της δυναστείας του Χαν (206 π.Χ - 220 π.Χ), την εποχή που οι Κινέζοι μάθαιναν τεχνικές για την μαζική παραγωγή αλευριού.
Το φαγητό αυτό έγινε δημοφιλές και εξαπλώθηκε στην Ανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία (η χώρα που θεωρείται ότι καταναλώνει τα περισσότερα νούντλς στον κόσμο), στην Κορέα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.
Πολλοί πιστεύουν μάλιστα πως ο Μάρκο Πόλο το 1295 έφερε πίσω στην Ιταλία το πιάτο που θα γινόταν ο πρόγονος της πάστα.
Τα νούντλς είναι ιδιαίτερο φαγητό για τους Κινέζους λόγω του σχήματός τους. Επειδή είναι μακριά και λεπτά συμβολίζουν τη μακροζωία, γι' αυτό είναι ταμπού να σπάσετε τα νούντλς πριν το μαγείρεμα.
Σερβίρονται συχνά σε γενέθλια και την Πρωτοχρονιά.
1 πακέτο noodles (κινέζικα ζυμαρικά)
3-4 καρότα που έχετε βράσει προηγουμένως
1 φλιτζάνι φασολάκια
2 μεγάλα κολοκυθάκια, που θα κόψετε σε μακριές, λεπτές λωρίδες
2 κούπες καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια φετούλες
4 κ.σ. σόγια
Οδηγίες
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας, προσθέτοντας 2 σταγόνες λάδι για να μη κολλήσουν και σουρώνουμε.
Σε αντικολλητικό σκεύος με 2 κουτ. σούπας λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθήνει, προσθέτουμε καρότα, πιπεριά, μανιτάρια, φασολάκια και κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε
ξανά
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας, προσθέτοντας 2 σταγόνες λάδι για να μη κολλήσουν και σουρώνουμε.
Σε αντικολλητικό σκεύος με 2 κουτ. σούπας λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθήνει, προσθέτουμε καρότα, πιπεριά, μανιτάρια, φασολάκια και κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε
ξανά
Προσθέτουμε τα noodles ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα λαχανικά, προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε το πιάτο σας ζεστό.
Σερβίρετε το πιάτο σας ζεστό.
0 Σχόλια