.
Υλικά για οκτώ άτομα2 πακέτα φύλλο καταίφι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
2 κρόκους αυγών
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα.
1 φακελάκι βανίλια
200 γραμμάρια σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας κουμ-κουάτ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοιράζετε το καταίφι σε μικρά στρογγυλά βουτυρωμένα ταψάκια και το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Φτιάχνετε το σιρόπι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ½ φλιτζάνι νερό και περιχύνετε τα φύλλα του καταιφιού.
Για την κρέμα
Διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα σε ½ φλιτζάνι γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, Χτυπάτε τα κροκάδια σιγά-σιγά μέσα στο βραστό γάλα και προσθέτετε το κορν φλάουρ με τη βανίλια. Αφήστε την κρέμα να δέσει.
Βάζετε σε στρώσεις το καταίφι και την κρέμα εναλλάξ.
Γαρνίρετε με την σαντιγί χτυπημένη, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κουμ-κουάτ.
0 Σχόλια