Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μύδια σαγανάκι

.
Με μουστάρδα και καυτερή πιπεριά ή με ντομάτα και φέτα, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καθιερωμένους μεζέδες της Μακεδονίας, που όχι τυχαία έχει εξαπλώσει την κυριαρχία του σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους μεζέδες για ένα παρά θιν αλός ουζάκι!
Υλικά :
1 πακέτο μύδια φρέσκα καθαρισμένα (1/2 κιλό)
250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 πιπεριά πράσινη καυτερή (τσούσκα)
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
πιπέρι, αλάτι (αν χρειάζεται)
ρίγανη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένετε τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Kαθαρίζετε την πιπεριά από τα σπόρια και την ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με την πιπεριά σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει.
Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Όταν το νερό απορροφηθεί, ρίχνετε τα μύδια και μόλις βγάλουν τα υγρά τους προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Προσέξτε να μην παραβράσουν τα μύδια, γιατί θα σκληρύνουν.
Kατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια