.
Υλικά (για 2 άτομα) : - 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 120 gr μανιτάρια
- 1 κούπα ρύζι ....
(κατά προτίμηση καστανό)
- 2 κούπες νερό
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 κ.γλ. μέλι
- μισό λεμόνι
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα... μικρό κατσαρολάκι λειώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και την πιπεριά να τσιγαριστούν ελαφρά .
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει με μισόκλειστο καπάκι.
- Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι στον χυμό του λεμονιού και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα λίγο πριν τη βγάλουμε απ’ τη φωτιά.
- Το ρύζι είναι έτοιμο μόλις ρουφήξει όλα του τα υγρά.
*Συνοδεύεται ευχάριστα με φιλετάκια κοτόπουλου ή fish-sticks και λευκό κρασί.
0 Σχόλια