.
Στα νησιά μαςΤι πιο ωραίο από ένα φρέσκο - πιασμένο χταποδάκι !!!!
Ένας πολύ νόστιμος τρόπος μαγειρέματος είναι και το στιφάδο.
Υλικά :
1 κιλό χταπόδι φρέσκο
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
1 φλ. λάδι
1/2 φλ. ξίδι
λίγο δεντρολίβανο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 δαφνόφυλλα
4 σκελίδες σκόρδο
10 κόκκους πιπέρι
2 ξύλα κανέλας
Αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το βάζετε στη γάστρα ολόκληρο.
Προσθέστε όλα τα υλικά.
Σκεπάζετε τη γάστρα και τη βάζετε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 3 ώρες περίπου, μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.
0 Σχόλια