.
Κερκυραϊκή ΠαστιτσάδαΑπό τον Σάκη Ρουβά
(για 4 άτοµα)
Υλικά :
1 κιλό µοσχαράκι κοµµένο σε µερίδες
100 γρ. λάδι
1 κ.σ. βούτυρο
3 µέτρια κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
2 µεγάλες σκελίδες σκόρδο
3 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλα
1/2 κ.γλ. µοσχοκάρυδο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. ντοµατάκια ψιλοκοµµένα
1/2 κιλό µακαρόνια χοντρά (4 ή 5 νούµερο)
1 κ.γλ. ζάχαρη
Παρµεζάνα τριµµένη
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι µε το βούτυρο και σοτάρεις το κρεµµύδι για 5 λεπτά µέχρι να µαλακώσει.
Προσθέτεις το σκόρδο και το κρέας και το αφήνεις µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σβήνεις µε το κρασί και ρίχνεις τα ντοµατάκια, τα µπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις για 50-60 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να µείνει µε τη σάλτσα του.
Στο µεταξύ, βράζεις τα µακαρόνια, τα σουρώνεις, τα σερβίρεις και πασπαλίζεις µε τριµµένη παρµεζάνα.
Βάζεις το κρέας πάνω απ’ τα µακαρόνια και γαρνίρεις µε λίγο µαϊντανό.
WAIT!
Τι σχέση έχει η παστιτσάδα µε το παστίτσιο; Καµία.
Το µεν είναι παλιό παραδοσιακό πιάτο, το δε έµπνευση του Nικόλαου Τσελεµεντέ.
yupi
0 Σχόλια