Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Σκοτώνοντας" τη μοναξιά σε μπαρ και πάρτι!

Μία από τις πιο συνηθισμένες εικόνες που συναντά κανείς σε μπαράκια ή σε μεγάλα κλαμπ, είναι αυτή που περιγράφουν οι νέοι ηλικίας 25-35 ετών:

ξεχωριστές παρέες ανδρών και γυναικών που μπορεί να κάθονται για ώρες στα διπλανά τραπέζια ή στα διπλανά σκαμπό του μπαρ και να ανταλλάσσουν ματιές και χαμόγελα, αλλά να μην προχωρούν σε γνωριμία ή σε μια απλή συνομιλία.
Έρευνες που έγιναν σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με την ερωτική συμπεριφορά των νέων σε χώρους διασκέδασης έδειξαν ότι παρόμοια εικόνα εμφανίζεται όλο πιο έντονα και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις ( Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Αθήνα).
Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όμως, στα επαρχιακά κέντρα διασκέδασης, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις διατηρούν ακόμη τη ζεστασιά της άμεσης επικοινωνίας.
Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι στα πάρτι γίνονται ευκολότερα γνωριμίες και αναπτύσσεται πιο άνετα η διαπροσωπική επικοινωνία, καθώς το συγκεκριμένο περιβάλλον αποτελεί πιο ομαλό και εύκολο πεδίο σύναψης φιλικών και ερωτικών σχέσεων.
thema

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια