.
Μερίδες: περίπου 6,Προετοιμασία: 50΄-60΄,
Ψήσιμο: 42΄-43΄
Σούπα:
Βάζουμε τα δύο είδη σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε το μισό από το γάλα μαζί με τα αστεροειδή γλυκάνισα και τη φλούδα πορτοκαλιού και μόλις πάρει βράση, το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσουν οι σοκολάτες και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Σερβίρουμε σε 6 περίπου μπολ της σούπας μαζί με μπισκότα και, αν θέλουμε, και φρούτα.
Μπισκότα:
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε τα φιστίκια, τα φουντούκια και το βούτυρο με το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε 3 μακρόστενα μπαστούνια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ºC για 40 λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε ξανά το φούρνο στους 180ºC, κόβουμε τα μπαστούνια σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
stelios parliaros
0 Σχόλια