.
Μεταμορφωθείτε σε ευφάνταστους ζαχαροπλάστες!Γλυκαθείτε εντυπωσιάστε και μετατρέψτε το απλό επιδόρπιο παγωτού σε ένα δροσερό finger food!
Υλικά:
100γρ βούτυρο
100γρ ζάχαρη
2 ασπράδια
130γρ αλεύρι
30γρ κακάο
1 βανιλίνη
1 συσκευασία παγωτό παρφέ
1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT (λιωμένη σε Μπεν Μαρί)
2 κούπες δημητριακά (θρυψαλιασμένα)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την βανιλίνη με ένα σύρμα στο χέρι ή στο μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε και το αλεύρι και το κακάο, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη και δίνουμε σχήμα δημιουργώντας ένα καλούπι.
Σχεδιάζουμε ένα τετράγωνο περίπου 13*13εκ., σε ένα χαρτόνι και το κόβουμε εσωτερικά. Χρησιμοποιώντας το περιθώριο του ως ¨πατρόν¨- καλούπι, αλείφουμε με μια σπάτουλα λίγο από το μείγμα μας, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση σε σχήμα τετράγωνου.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης.
Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 7- 8 λεπτά, έως ότου σταθεροποιηθεί η ζύμη.
Με την έξοδο τους από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστά, έχουν ελαστικότητα και μπορούμε να τους δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα τυλίγουμε σε ρολό χρησιμοποιώντας ένα ρολό από πεπιεσμένο αλουμινόχαρτο .
Αν τυχών κρυώσει η ζύμη πριν της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε, σταθεροποιείται, γι αυτό την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Τέλος αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με παγωτό.
Αφήνουμε το παγωτό για λίγο να μαλακώσει και το τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με αυτό τα πουράκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Πασπαλίζουμε με τα δημητριακά και τοποθετούμε στη κατάψυξή μέχρι την ώρα που θα τα σερβίρουμε.
Κυριάκος Μελάς
0 Σχόλια