Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάθε πότε πλένουμε τα μαξιλάρια

Κάθε πότε πλένουμε τα μαξιλάρια για να φύγουν τα ακάρεα
Πλένετε τακτικά τις μαξιλαροθήκες και τα ειδικά καλύμματα των μαξιλαριών, όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε το ίδιο το μαξιλάρι σας;
Τα ακάρεα της σκόνης βρίσκονται παντού στην....

κρεβατοκάμαρα, στο στρώμα, στα σεντόνια, στα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες, και τα περιττώματά τους προκαλούν αλλεργίες τόσο στα άτομα που είναι επιρρεπή στο άσθμα όσο και στο γενικό πληθυσμό.
Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει το σώμα μας και οι συνθήκες που επικρατούν στην κρεβατοκάμαρα –σκοτάδι, ζέστη και υγρασία– είναι ιδανικές για να αναπτυχθούν.
Για να αποφύγετε δυσάρεστα συμπτώματα, θα πρέπει να αερίζετε το δωμάτιο, να τινάζετε τακτικά το στρώμα και να αφήνετε το φως του ήλιου να μπει στην κρεβατοκάμαρα.
Θα πρέπει επίσης να πλένετε τα μαξιλάρια σε υψηλή θερμοκρασία κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
Στα περισσότερα μαξιλάρια η ετικέτα αναφέρει συγκεκριμένες προδιαγραφές πλυσίματος στο χέρι ή στο πλυντήριο.
Πως καθαρίζονται όμως τα μαξιλάρια;
Το πρώτο βήμα είναι να διαβάσετε την ετικέτα που έχει το μαξιλάρι, εκεί αναγράφετε ο τρόπος πλυσίματος και η θερμοκρασία που μπορούμε να πλένουμε τα μαξιλάρια.
Για λόγους ευκολίας περισσότερο καλό είναι τα χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό.
Πλύσιμο στο πλυντήριο!
Αν τα μαξιλάρια είναι μικρά, μπορείτε να τα βάλετε δυο-δυο στον κάδο του πλυντηρίου.
Αν είναι μεγάλου μεγέθους, πρέπει να τα πλύνετε ένα-ένα τοποθετώντας μαζί μια μικρή πετσέτα μπάνιου, εφόσον χρειαστεί, ώστε να γεμίσει ο κάδος.
Αν τα μαξιλάρια είναι παλιά και φοβάστε μήπως τρυπήσουν και χυθεί το περιεχόμενό τους, πλύντε τα μαζί με τη μαξιλαροθήκη τους.
Προτίμησε να τα πλύνετε στη πιο σύντομη πλύση και στο πιο ήπιο στύψιμο.
Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι υψηλότερη από 40 βαθμούς.
Πλύσιμο στο χέρι!
Σε μια μεγάλη λεκάνη βυθίστε το μαξιλάρι και ρίξτε από πάνω απορρυπαντικό. Πιέστε καλά ώστε το μαξιλάρι να βραχεί παντού.
Αφήστε το να μουλιάσει για αρκετή ώρα (περίπου 2 ώρες) και ξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό.
Στεγνό καθάρισμα μαξιλαριών!
Στα μαξιλάρια που δεν μπορείτε να πλύνετε λόγω οδηγιών, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πλένετε συχνά τις θήκες. Αν ωστόσο έχει λερωθεί και το μαξιλάρι, σε ένα νωπό πανάκι ρίξτε 2-3 σταγόνες υγρό πιάτων και καθαρίστε τοπικά τον λεκέ.
Πως απλώνουμε τα μαξιλάρια!
Δεν μπορούμε να απλώσουμε τα μαξιλάρια όπως τα ρούχα... Απλώς τα αφήνουμε πάνω στη απλώστρα να στεγνώσουν στο φως του ήλιου. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να τα αφήσετε, 2 με 3 μέρες να στεγνώσουν καλά για να μην μυρίζουν!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια