Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η διαίσθηση και τα μυστικά σημάδια της!

Στις κοινωνικές μας συναναστροφές, όταν γνωρίζουμε κάποιον, τα συνηθισμένα κριτήρια για να πούμε αν μας αρέσει ή όχι , συνήθως βασίζονται στα εξωτερικά κριτήρια, αλλά και στα όσα μας πουν οι άλλοι για αυτό το πρόσωπο.
Όμως, μερικές φορές, ακόμη και αν αυτά τα εξωτερικά κριτήρια...

πληρούνται κατά τον καλύτερο τρόπο, μια φωνούλα μέσα μας, άλλοτε ισχυρή, άλλοτε σαν ψίθυρος μας λέει να μην το εμπιστευτούμε! Ακόμη και αν δεν μπορούμε να το τεκμηριώσουμε με την λογική, υπάρχει κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο που μας ενοχλεί. Ακόμη και αν, πράγμα σπάνιο, αυτά τα πρώτα συμπεράσματα ανατραπούν, η αρχική αίσθηση είναι σίγουρα κάτι πολύ έντονο. Είναι όμως άραγε και ανεξήγητο;
Αυτές οι πρώτες ενστικτώδεις ή καλύτερα διαισθητικές εκτιμήσεις, σπάνια πέφτουν έξω. Γι’ αυτό και συχνά λες εκ των υστέρων, όταν μια γνωριμία αποδεικνύεται «σκάρτη», ότι εσύ είχες καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Για την ακρίβεια το είχες νιώσει, γιατί εδώ δεν υπεισέρχονται οι νοητικές διαδικασίες.
Ή μπορεί πάλι να είχες ανάμεικτα συναισθήματα για κάποιον, καθώς η λογική και η διαίσθησή σου δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους.
Το είχες νιώσει με ένα τρόπο όχι μόνο ψυχικό αλλά και σωματικό, καθώς η διαίσθηση εκφράζεται και μέσα από κάποιες αισθήσεις πάνω στο σώμα.Αισθήσεις που μπορεί να φαίνονται ανεξήγητες, αλλά έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση της ενέργειας αυτού του ατόμου με τη δική σου.
Το καλό είναι ότι υπάρχουν κριτήρια για να αναγνωρίζεις πάνω σου τις θετικές ή τις αρνητικές δονήσεις που σου δημιουργεί μια γνωριμία.
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην πρώτη σας συνάντηση ή, αν ήδη γνωρίζεις αυτό το άτομο, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάμεσά σας κάποιο πρόβλημα ή ένταση. Μπορείς ακόμα και να τα χρησιμοποιήσεις, για να κρίνεις μια κατάσταση μαζί του. Για παράδειγμα, αν σου προτείνει να κάνετε μαζί κάτι, ακόμα και επαγγελματικής φύσης. Αν, εν τέλει, με κάποιο τρόπο υπεισέρχεται στη ζωή σου.
Μάθε λοιπόν να ακούς και να αξιολογείς καλύτερα τη φωνή αυτή της διαίσθησής σου, που σπάνια ξεγελιέται, και να κλίνεις προς τους ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι πως μαζί τους σε δένει κάτι βαθύ, φωτεινό, γαλήνιο. Αφέσου να νιώσεις.

Θετική αίσθηση για σχέσεις και καταστάσεις με άτομα

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να νιώθεις κάποιο ή όλα από τα παρακάτω:

Έχεις την αίσθηση της οικειότητας, σαν να γνώριζες αυτό το πρόσωπο από παλιά.
Αναπνέεις ήρεμα, το στήθος και οι ώμοι σου είναι χαλαρωμένοι, όπως και η περιοχή της κοιλιάς σου.

Η στάση που ενστικτωδώς παίρνει το σώμα σου είναι ανοιχτή και άνετη, δεν σταυρώνεις τα μπράτσα, δεν κάθεσαι σταυροπόδι και γέρνεις προς το μέρος του ατόμου σαν να σε μαγνητίζει.

Αισθάνεσαι πως ανοίγεσαι ψυχολογικά και σε περιβάλλει μια αίσθηση ασφάλειας, γαλήνης, ζωντάνιας, ενεργητικότητας.

Νιώθεις άνετα στο άγγιγμα αυτού του προσώπου, όπως με μια χειραψία, με μια χειρονομία ή σε ένα τυχαίο ακούμπισμα.

Εδώ μπορεί να νιώσεις κάτι από τα παρακάτω:

Το στομάχι σου σφίγγεται, ανακατεύεται σαν να μην μπορεί να «χωνέψει» αυτό το άτομο.

Ασυναίσθητα απομακρύνεσαι από κοντά του και ιδίως αν σε αγγίξει προσπαθείς να αποφύγεις τη σωματική επαφή.

Οι μυς στους ώμους σου σφίγγονται, αισθάνεσαι ένα πλάκωμα στο στήθος και η φωνή σου δεν βγαίνει αβίαστα. Μπορεί ακόμα να νιώθεις πονάκια σε διάφορα σημεία του σώματός σου.

Αισθάνεσαι μια ανατριχίλα στον σβέρκο.
Νιώθεις βάρος, κακοδιαθεσία, πίεση, εκνευρισμό ή εξάντληση, σαν να αποστραγγίζεται η ενέργειά σου.
Με βάση αυτά τα κριτήρια μπορείς να αξιολογήσεις εκείνο που σου λέει το σώμα σου για κάποιο άτομο. Όσο περισσότερα από τα θετικά συμπτώματα βιώνεις, τόσο το καλύτερο για αυτή τη σχέση, ό,τι είδους και να είναι, φιλική, επαγγελματική, κοινωνική. Και, αντίστοιχα, όσο πιο πολύ η αίσθηση που έχεις ανταποκρίνεται στη δεύτερη περιγραφή, τόσο αυτό δείχνει ότι πρέπει να διατηρείς επιφυλάξεις για την εν λόγω κατάσταση. Και ενδεχομένως, να αποχωρήσεις άμεσα, αν αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι υποψίες σου.

Διαίσθηση, ο αλάνθαστος οδηγός
Η διαίσθηση σου θα σε οδηγήσει στις φιλικές, τις ερωτικές, ακόμα και τις επαγγελματικές σου σχέσεις. Να ξέρεις ωστόσο, ότι εκείνο που μπορεί να θολώσει την εικόνα είναι μια έντονη σεξουαλική έλξη. Γι’ αυτό, αν γνωρίσεις κάποιο άτομο που σε τραβάει έντονα με έναν καθαρά αισθησιακό τρόπο, δώσε λίγο χρόνο πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα, ώστε να καταλαγιάσει η ερωτική αναστάτωση. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη σεξουαλική επιθυμία από μια αίσθηση ανησυχίας που σου δημιουργεί, περίμενε και προσπάθησε να διατηρείς την εστίασή σου στις εσωτερικές σου αισθήσεις. Επίσης, να ξέρεις πως κι όταν οι άλλοι για κάποιο λόγο είναι νευρικοί, μπορεί να μας μεταδίδουν αυτή την εσωτερική τους αναστάτωση, έστω κι αν επιφανειακά την κρύβουν.Αλλά όσο εξασκείσαι εσύ στο να αφουγκράζεσαι την εσωτερική σου φωνή, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διακρίνεις τα μηνύματα που σου στέλνει αποκλειστικά η διαίσθησή σου. Κι ακόμα να ξέρεις ότι αν κάποια αρνητική δική σου αίσθηση εξακολουθεί, ενώ η γνωριμία σας έχει προχωρήσει και παρόλο που το συγκεκριμένο άτομο λογικά σου φαίνεται εντάξει, καλό είναι να κρατήσεις μια επιφύλαξη για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί ή να προκύψει αργότερα.
Να ξέρεις επίσης ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι η αίσθηση ότι αυτό το άτομο «κάπου το ξέρεις», έστω κι αν αποδεδειγμένα δεν έχετε ξανασυναντηθεί και ούτε ο άνθρωπος αυτός έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που σου θυμίζουν άλλα άτομα στη ζωή σου. Και πάλι βέβαια θα πρέπει να είσαι προσέχεις να το ξεχωρίζεις αυτό από την ερωτική έλξη, γιατί πάντα όταν ερωτευόμαστε νιώθουμε σαν να ξέραμε τον άλλο από πάντα. Η αίσθηση αυτή, το λεγόμενο déjà vu, μπορεί να έρχεται αμέσως ή στην πορεία μιας σχέσης.Μπορεί να αφορά άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι ελάχιστα ή έχεις καθημερινή επαφή. Όμως η αίσθηση του ότι ο άλλος είναι με κάποιο τρόπο οικείος σε σένα, σημαίνει ότι έρχεται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και η ψυχή σου το αναγνωρίζει αυτό. Ίσως προς το καλό, ίσως όχι, αλλά όλες οι σχέσεις μας, ανεξάρτητα από το ποιόν και την κατάληξή τους, μας βοηθούν να εξελιχθούμε. Και έτσι πρέπει να τις εκλαμβάνουμε. Αλλά τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε κάποιου είδους προειδοποίηση!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια