Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παστίτσιο λαχανικών

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, μεσογειακό φαγητό.
Παστίτσιο λαχανικών με λαζάνια, μελιτζάνες κολοκυθάκια πιπεριές ντομάτες και μπεσαμέλ.

Υλικά συνταγής:
500 γρ. φύλλα λαζάνια [ζυμαρικό σε φύλλα]
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
3 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
400 γρ. κίτρινα τυριά τριμένα [ρεγκάτο, παρμεζάνα, γραβιέρα]

Για τη μπεσαμέλ:
8 κ.σ. βούτυρο
10 κ.σ. αλεύρι
6 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
2 αυγά
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 2′-3′ λεπτά, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Για τη μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Με μια κίνηση ρίχνουμε το γάλα με μια κίνηση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας και λίγα από τα τριμμένα τυριά.
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγη μπεσαμέλ και στρώνουμε διαδοχικά σε στρώσεις λαζάνια, μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτες, πιπεριές, μπεσαμέλ και τυριά.
Συνεχίζουμε μέχρι να στρώσουμε όλα τα υλικά φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μπεσαμέλ και τέλος πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ περίπου.
Sintayes.gr

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια