Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο

.
Λίστα Συστατικών:
2 κιλά κολοκυθάκια
1 πράσο σε ροδέλες
1 κ.σ Βιτάμ Soft
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 αβγά
500γρ ανθότυρο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
αλάτι
1 δόση για φύλλο με μαγιά
αλεύρι για το φύλλο
λιωμένο Βιτάμ για το ταψί

Πώς να το φτιάξετε:
  1. 1Κόβουμε τα κοκολυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ένα-δυό λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο. 
  2. 2Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αβγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 
  3. 3Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ τα δυό πρώτα φύλλα δημιουργώντας ζάρες, αφού τα αλείψουμε με λιωμένο Βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βιταμωμένα άλλα δυό φύλλα. 
  4. 4Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Tips:
*Το χειμώνα που δεν βρίσκουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με ξερό ή με ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.
*Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρητική ξινομυζήθρα ή ένα μείγμα από ανθότυρο και φέτα.
*Το ρύζι το βάζουμε γιατί τα κολοκυθάκια βγάζουν πολλά υγρά. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ξινό τραχανά ή με σπασμένο κρητικό ξινόχοντρο.
Θερμοκρασία 180 °C
Χρόνος Ψησίματος60'.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια