Πατάτες γιαχνί με δενδρολίβανο
* Παραδοσιακή συνταγή της Μυκόνου που σερβίρεται της Αγ. Σοφίας και του Αγίου Ιωάννου Χάμπα
* Υλικά :
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και
κομμένες στα τέσσερα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσαγ. λάδι
2 κόκκους μπαχάρι
2-3 μικρά κλαδάκια δενδρολίβανο
1 κουτ. σούπ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι.
*Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τις πατάτες και τον πελτέ της ντομάτας που έχετε διαλύσει σε δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για δέκα λεπτά.
Τέλος, ρίχνετε το μπαχάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 ακόμα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
Σερβίρετέ το ζεστό.
"Εδέσματα Ελληνικού Εορτολογίου" Εκδόσεις: Καθημερινή.
0 Σχόλια