ΥΛΙΚΑ:
250γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
330γρ.κρέμα γάλακτος
250γρ.γλυκόζη
200γρ σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
10γρ.βούτυρο αλμυρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη την κρέμα και τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι τους 118βαθ.έτσι ώστε να στέκεται μια στάγονα καραμέλας όταν την αδειάζουμε σε ένα πιάτο,δηλαδή να είναι αρκετά σφικτή.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και στο τέλος όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 35-40βαθ.προσθέτουμε το βούτυρο.
Απλώνουμε σε μία λαδόκολλα πάχους 1εκ.αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα μπαστουνάκια.
Για καλύτερο φορμάρισμα μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
stelios parliaros-syntages
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια