Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νηστίσι​μες κούρες ομορφιάς

* Body peeling με τρυμμένο αμύγδαλο.
Οι ξηροί καρποί έχουν την τιμητική τους τη Σαρακοστή.
Αντί όμως να τους φάτε λιώστε τους στο μπλέντερ και φτιάξτε ένα body scrub που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σκληρά σημεία στους αγκώνες και τα....

γόνατα και να αποκαλύψετε το βελούδινο δέρμα που κρύβεται κάτω από τη θαμπή και τραχιά επιδερμίδα σας.
> Προσθέστε λίγο χοντρό αλάτι για να τρίψετε αγκώνες, φτέρνες και γόνατα.
* Ποδόλουτρο με ούζο και αιθέρια έλαια.
Ο γλυκάνισος, βασικό συστατικό του ούζου, προσφέρει ανακούφιση στα κουρασμένα πόδια.
Ρίξτε δύο ποτηράκια ούζο σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και κάντε ένα μεθυσμένο ποδόλουτρο για να ξεκουράσετε τα πέλματά σας.
> Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας ή δυόσμου εντείνουν την απόλαυση.
* Face scrub με χαλβά.
Ο χαλβάς - όπως και το σουσάμι, το βασικό συστατικό του - είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες Β, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό αλλά επειδή είναι πλούσιος σε θερμίδες πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Ωστόσο λόγω της σύστασής του αποτελεί ιδανικό πίλινγκ για το πρόσωπο.
Τρίψτε τον και φτιάξτε ένα face scrub για να απαλλαγείτε από τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και να αποκτήσετε πιο λαμπερή επιδερμίδα.
.> Προσθέστε λίγη καστανή ζάχαρη στον τριμμένο χαλβά αν θέλετε να γίνει πιο "δυνατό" το πίλινγκ.
* Μάσκα με μέλι και bitter σοκολάτα.
Η πιο γλυκόπικρη απόλαυση της νηστείας, η σοκολάτα υγείας, αυτή τη φορά δεν απειλεί τη σιλουέτα μας, αφού απλώνεται στην επιδερμίδα.
Μαζί με μέλι σε ένα πλούσιο στρώμα λιωμένης κακαόμαζας και χάρη στα αντιοξειδωτικά της συστατικά, θωρακίζει τους αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος ενάντια στις εξωτερικές "επιθέσεις".
Το μέλι από την άλλη, θρέφει και απαλύνει το δέρμα, ενώ η σοκολάτα δρα διπλά, αφού η ευωδιά της πυροδοτεί την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο, των φυσικών οπιούχων του οργανισμού που βοηθούν στην ψυχοσωματική χαλάρωση.
> Επειδή η λιωμένη μαύρη σοκολάτα βάφει όπου ακουμπήσει, πριν ξεκινήσετε την κούρα ομορφιάς μαζέψτε τα μαλλιά σας και φορέστε ένα αδιάβροχο σκουφάκι μπάνιου.
antikarkiniko

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια