Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τριγλυκερίδια: Τι είναι και ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Τα ανεβασμένα τριγλυκερίδια αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια.
Τα τριγλυκερίδια είναι ένα είδος λιπιδίων που υπάρχουν στο αίμα.
Όταν τρώμε, το σώμα μας μετατρέπει τις θερμίδες που δε θα χρησιμοποιήσει άμεσα (ως ενέργεια) σε.....

τριγλυκερίδια.
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τα τριγλυκερίδια αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα του σώματος και απελευθερώνονται ανάμεσα στα γεύματα για να μην «ξεμένουμε» από ενέργεια.
Εάν καταναλώνουμε συστηματικά περισσότερες θερμίδες απ” όσες χρειάζεται ο οργανισμός μας, ιδιαίτερα εάν αυτές προέρχονται από τροφές με πολλούς υδατάνθρακες και λιπαρά, είναι πολύ πιθανό τα τριγλυκερίδια στο αίμα μας να είναι ανεβασμένα.

Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές
Μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να μας δείξει εάν τα τριγλυκερίδια στο αίμα μας βρίσκονται μέσα στα όρια του φυσιολογικού.
– φυσιολογικά: κάτω από 150 mg/dL ή κάτω από 1,7 mmol/L
– οριακά: 150 έως 199 mg/dL ή 1,8 με 2,2 mmol/L
– υψηλά: 200 έως 499 mg/dL ή 2,3 έως 5,6 mmol/L
– πολύ υψηλά: 500 mg/dL και πάνω ή 5,7 mmol/L και πάνω
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Καρδιά (AHA) από 100 mg/dL (ή 1,1 mmol/L) και κάτω θεωρείται πως τα τριγλυκερίδια είναι ιδανικά.
onmed

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Γεια αου ρε Φαίη με αυτές τις χρήσιμες δημοσιεύσεις σου!!!!!!!!!!!!!!Κι άλλα τέτοια θέλω να διαβάζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή