.
(για 8 άτομα)ΥΛΙΚΑ :
350γρ ζάχαρη2 αυγά
4 μανταρίνια ολόκληρα με τη φλούδα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρ.
400γρ. αλεύρι
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1,5 κ.γ. σόδα
0,5 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
110γρ. ελαιόλαδο
1 σοκολάτα γάλακτος 150γρ.
Για τη σοκολάτα-γαρνιτούρα:
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. από το μείγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια μαζί με τη φλούδα.
Προσθέτουμε με τη σειρά το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, τη σόδα και τέλος τη ζάχαρη
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 - 2 λεπτά και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σοκολάτα
Σε μία φόρμα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί , λαδώνουμε, αλευρώνουμε και μετά πασαλείβουμε την σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα
Κόβουμε την ολόκληρη σοκολάτα σε μακρυά κομμάτια και τα στρώνουμε στη μέση.
Από πάνω ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα.
Στο τέλος αν έχει μείνει μείγμα από τη σοκολάτα γαρνιτούρα το ρίχνουμε κι αυτό.
Ψήνουμε στους 180 για 40΄-60΄λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
Βγάζουμε το κέικ, το ξεφορμάρουμε.
Έτσι έπρεπε να δείχνει αλλά και το δικό μου παρόλο που δεν είχε τόσο όμορφη εμφάνιση, δεν έμεινε ψίχουλο!!!!!!!
Αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί.
0 Σχόλια