.
Για 6-7 καρβελάκια ή για 1 μεγάλο καρβέλι:Υλικά:
350 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
150 γρ αλεύρι για ψωμί ζυμωτό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
270 γρ νερό
Ρίχνουμε τα
2 αλεύρια και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε για λίγο να ανακατευτούν.
Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά περίπου, να ξεκουραστεί.
Τα τοποθετούμε, σε απόσταση μεταξύ τους, στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Δυναμώνουμε το φούρνο στους 180-190ο και ψήνουμε για 30 λεπτά αν έχουμε φτιάξει καρβελάκια ή για 1 ώρα περίπου αν φτιάξαμε ένα μεγάλο ψωμί.
Για να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένα γυρίζουμε ανάποδα και χτυπάμε με τα δάχτυλα ~ αν κάνει κούφιο ήχο είναι έτοιμα, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
0 Σχόλια