.
Bήμα 1οΠλένετε καλά 5 πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και αφαιρείτε τη φλούδα τους (μόνο το πορτοκαλί μέρος) κόβοντάς την περιμετρικά σε μεγάλες ροδέλες.
Bήμα 2ο
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο τις φλούδες και 1 λίτρο κονιάκ.
Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε για 1 εβδομάδα στον ήλιο.
Bήμα 3ο
Μόλις περάσει η εβδομάδα, βράζετε 1 κιλό ζάχαρη μαζί με 1 ξυλάκι κανέλας και λίγο νερό.
Όταν λιώσει και κρυώσει, αδειάζετε το σιρόπι στο μπουκάλι με το αρχικό μείγμα μαζί με 1½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
Το αφήνετε στον ήλιο για άλλες 3 εβδομάδες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να το ανακινείτε καλά.
Bήμα 4ο
Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, το σουρώνετε, στη συνέχεια το φιλτράρετε με διηθητικό χαρτί και τέλος το βάζετε σε ένα μπουκάλι για λικέρ.
0 Σχόλια