.
ΥΛΙΚΑ- 200 γρ. βούτυρο Βιτάμ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 200 γρ. φιστία Αιγίνης αλεσμένα
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 3 κουταλιές χυμό και 1,5 κουταλάκι ξύσμα από το ξεστρατισμένο πορτοκάλι
για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- λίγες σταγόνες λεμονιού
- 2 φέτες από το περί ου ο λόγος πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε τα αβγά...
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το φιστίκι,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,το μπέικιν,τις βανίλιες,το χυμό και το ξύσμα...
Προσθέτουμε στο μίγμα του Βιτάμ το μίγμα του φιστικιού και τα ανακατεύουμε να ενωθούν εις σάρκα μία...
Το ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45'...
Οσο ψήνεται,ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για 10' τα υλικά του και μετά το αφήνουμε να κρυώσει...
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι,το αφήνουμε περίπου 3 ώρες να τραβήξει και το σερβίρουμε
( η συνταγή είναι από το Tea Party Guide )
spirtokoyto
0 Σχόλια