.
Συνταγή Μεσολογγίου.Είναι μια εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του ρυζιού μα και του κιμά.
* Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό.
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες.
1/2 φλιτζάνι λάδι.
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο.
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Αλάτι και πιπέρι.
* Τρόπος παρασκευής
Σοτάρεται σε κατσαρόλα τον κιμά και το κρεμμύδι με το λάδι.
Τα σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό και λίγο νερό.
Τα σιγοβράζεται, ώσπου να πιει ο κιμάς το ζωμό του, και αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε.
Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε.
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
Στρώνετε σε μια φόρμα το μισό ρύζι, τον κιμά, το υπόλοιπο ρύζι και το πατάτε λίγο με ένα κουτάλι. Το ξεφορμάρεται σε στρογγυλή πιατέλα και το σερβίρετε.
Tι να ξέρετε για το ρύζι
Το καλύτερο ρύζι για πιλάφι είναι το παρμπόιλντ.
Είναι κιτρινωπό και έχει μικρούς και σκληρούς κόκκους.
Είναι εξάλλου και το πιο θρεπτικό, γιατί περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B.
Στην αγορά βρίσκεται συσκευασμένο σε κουτιά ή σακουλάκια.
Διατηρήστε το σε ξηρό μέρος χωρίς υγρασία.
Έχει διάρκεια ζωής 8-10 μήνες.
0 Σχόλια