Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρήση αναπηρικού καθίσματος:
Πώς να φροντίσετε τους ώμους σας.

Η άρθρωση του ώμου.
Η άρθρωση του ώμου συχνά αναφέρεται ως σφαιροειδής όρθωση.
Είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο εύρος κινήσεων, όπως η περιστροφή που κάνουμε σε πολλές καθημερινές....

δραστηριότητές μας.
Η άρθρωση του ώμου δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει το βάρος των καθημερινών μεταφορών ή το σπρώξιμο του αναπηρικού καθίσματος, και ακόμα περισσότερο την έντονη κίνηση που απαιτείται σε κάποια δυναμικά αθλήματα με αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτές οι δραστηριότητες μακροπρόθεσμα προκαλούν μεγάλη φθορά και ζημιά στην άρθρωση.
Καθώς περνά ο καιρός, το χρονικό διάστημα από τον τραυματικό και η γενική εξασθένιση της μυικής δύναμης, καθώς και η φθορά της άρθρωσης, δρουν αρνητικά και μπορεί να μειώσουν την ικανότητά σας να κάνετε μεταφορές - και εν τέλει να περιορίσει την ανεξαρτησία σας.
Άλλοι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν τους ώμους των χειριστών (χειροκίνητων) αναπηρικών καθισμάτων είναι η οστεοαρθρίτιδα, η τενοντίτιδα, η εξάρθρωση και η ρήξη στροφικού (τενόντιου) πετάλου.
Ειδικότερα για τους ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού, έχει παρατηρηθεί πως περισσότεροι από το 50% παρουσιάζουν σταδιακά προβλήματα στις αρθρώσεις του ώμου και στους καρπούς.
Ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το πόνο στους ώμους και να σχεδιάσετε καλύτερα το μέλλον.
* Μπορείτε να μειώσετε την κόπωση στους ώμους σας προσέχοντας το βάρος του σώματός σας, ώστε να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
* Αλλάζετε την κατανομή βάρους στο κάθισμά σας (κινήσεις εμπρός και πλαγίως), ώστε να αποφορτίζονται τα μέρη που δέχονται πίεση.
* Μην μεταφέρετε άσκοπα βάρη με το κάθισμά σας.
* Τοποθετήστε τους τροχούς του καθίσματός σας σε κατάλληλη θέση, ώστε να είναι σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας.
* Κάνετε σωστό σέρβις στο κάθισμά σας - δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα λάστιχα ώστε να έχουν σωστή πίεση.
* Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τρόπο για την οδήγηση του καθίσματός σας. Αν δεν είστε σίγουρος/η, ρωτήστε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία. Επίσης, μάθετε να κάθεστε σωστά στο κάθισμά σας.
* Ελέγξτε τους τρόπους που χρησιμοποιείτε για να μεταφέρεστε και σκεφτείτε εναλλακτικές για να τους προσαρμόσετε.
* Δοκιμάστε τη χρήση βοηθημάτων για τις μεταφορές σας, όπως σανίδα, γερανάκι, κ.α.αυτά τα βοηθήματα μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά και τον βοηθό σας.
* Επιλέξτε να κοιμάστε σε κρεβάτι που έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει το ύψος του, ώστε να διευκολύνεστε κατά τη μεταφορά προς - και από - το αναπηρικό κάθισμα και την καρέκλα του μπάνιου.
Απόδοση στα ελληνικά: Γεωργία Φύκα
Αναπηρία τώρα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια