Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τους έκαψε η εργασία

Πτυχιακή εργασία με πικάντικο περιεχόμενο έκανε ένας φοιτητής του πανεπιστημίου Μπιλγκί στην Τουρκία.
Η σωστή ιδέα, στη σωστή χώρα, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.
Πώς ήρθε στο φως η υπόθεση:

Την έξοδο είδαν τρεις διακεκριμένοι καθηγητές του πανεπιστήμιου Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης καθώς επέτρεψαν σε ένα φοιτητή τους να δημιουργήσει ένα πορνογραφικό φιλμ για την πτυχιακή του εργασία.
Οι πόρτες του τμήματος κινηματογράφου του πανεπιστήμιου είναι ερμητικά κλειστές μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, στην οποία έχει εμπλακεί και η αστυνομία.
Δημιουργός της ταινίας είναι ο Ντενίζ Οργκάν ο οποίος και πρωταγωνιστεί, μαζί με συμφοιτήτριά του.
Το "λάθος" των καθηγητών ήταν ότι τελικά "έκοψαν" την πτυχιακή του φοιτητή ο οποίος με δηλώσεις του σε περιοδικό έκανε γνωστό ότι γύρισε την "ροζ" ταινία και τα γυρίσματα, μάλιστα, έγιναν μέσα στο κάμπους του Πανεπιστημίου!
Οι καθηγητές του προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν να μη δημιουργήσει μια τέτοια ταινία και ήταν στην αρχή διστακτικοί με την επιλογή του.
Έτσι του επισήμαναν ότι πρέπει να δώσει έναν πιο διανοουμενίστικο χαρακτήρα στο έργο του.
Στην Τουρκία οπού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να τηρεί αυστηρούς ηθικούς κανόνες πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν για την επιλογή του φοιτητή.
Όπως έγινε γνωστό κάποιοι γονείς, αναρωτιούνται τι συνέβαινε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Την ιδία ώρα ο φοιτητής κρύβεται για να γλιτώσει από την οργή τους.
Το Μπιλγκί είναι ένα από τα φιλελεύθερα πανεπιστημιακά ιδρύματα αφού εκεί για πρώτη φορά "έσπασε" ο κανόνας με τη χρήση μαντίλας για τις Μουσουλμάνες φοιτήτριες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια