* Υλικά
5 γλυκοπατάτες
1 1/2 φλ. μαυροδάφνη.
1 κουταλιά μέλι.
1 ξύλο κανέλας.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε, τις σκουπίζετε καλά και τις κόβετε σε φέτες.
Στρώνετε τις φέτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε το κρασί, το μέλι ανακατεμένο με λίγο χλιαρό νερό και την κανέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι γλυκοπατάτες, χωρίς να λιώσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν, τις τοποθετείτε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.
0 Σχόλια