,
ΣυστατικάΖύμη για τα σου:
2 νεροπότηρα αλεύρι
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
8 αβγά
Για τη μους:
400 γραμ πλήρες γάλα
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα
200 γραμ κουβερτούρα
1 σφινάκι κονιάκ
1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.
2
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.
3
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.
4
Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
5
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
6
Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.
7
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
8
Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λειώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.
9
Όταν γίνει ένα ενιαίο μίγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.
10
Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.
11
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.
12
Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
13
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή
14
Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.
15
Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.
16
Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας
0 Σχόλια