.
Συστατικά2 φλιτζάνια από λάχανο της Κω
2 φλιτζάνια από μαρούλι
2 φλιτζάνια από διάφορα κρητικά χόρτα
1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη...
μέση
2/3 φλιτζανιού μαλακό, ανάλατο πρόβειο τυρί με ήπια γεύση
4 κουταλιές της σούπας ρόδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο κατά προτίμηση
αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
2 Κρητικά παξιμάδια κριθαρένια
Τρόπος μαγειρέματος
Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το λάχανο και το μαρούλι με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, και το τυρί κομμένο σε κύβους.
Αναμειγνύουμε αυτά τα συστατικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος μαζί με τα παξιμάδια.
Χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιλούουμε την σαλάτα και γαρνίρουμε με το ρόδι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος
0 Σχόλια