Φλούδες πορτοκαλιού με αμυγδαλόψιχα.
Συνταγή της Αττικής
* Υλικά
2 κιλά πορτοκάλια (τις φλούδες).
2 κιλά ζάχαρη.
3 φλ. νερό.
3 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη και σοταρισμένη.
1/2 φλ. ζάχαρη για το πασπάλισμα.
* Τρόπος παρασκευής
Πλένετε τα πορτοκάλια, τα κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε τις φλούδες και τις κόβετε σε στενόμακρες φέτες πλάτους 2 εκ.
Τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, τις στραγγίζετε και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
Ρίχνετε τις φλούδες και τις αφήνετε να βράσουν, ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι (περισσότερο από το κανονικό).
Αφού κρυώσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη Ζάχαρης με την αμυγδαλόψιχα, παίρνετε μία μία τις φλούδες πορτοκαλιού, τις βουτάτε στο μπολ με την αμυγδαλόψιχα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.
Συνταγή της Αττικής
* Υλικά
2 κιλά πορτοκάλια (τις φλούδες).
2 κιλά ζάχαρη.
3 φλ. νερό.
3 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη και σοταρισμένη.
1/2 φλ. ζάχαρη για το πασπάλισμα.
* Τρόπος παρασκευής
Πλένετε τα πορτοκάλια, τα κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε τις φλούδες και τις κόβετε σε στενόμακρες φέτες πλάτους 2 εκ.
Τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, τις στραγγίζετε και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
Ρίχνετε τις φλούδες και τις αφήνετε να βράσουν, ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι (περισσότερο από το κανονικό).
Αφού κρυώσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη Ζάχαρης με την αμυγδαλόψιχα, παίρνετε μία μία τις φλούδες πορτοκαλιού, τις βουτάτε στο μπολ με την αμυγδαλόψιχα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.
0 Σχόλια