Μια σειρά μελετών αποδεικνύουν ότι ορισμένες απλές και αγαπημένες τροφές "σαμποτάρουν" την προσπάθεια φυσιολογικής σύλληψης.
Δείτε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγετε:
Εάν θέλετε να αυξήσετε τα ποσοστά της γονιμότητας σας θα πρέπει να αποφεύγετε οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη. Ωστόσο η συχνή κατανάλωση
καφέ καπουτσίνο είναι εκείνη που φάνηκε να έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στα ποσοστά γονιμότητας. Η καφεΐνη - γενικότερα- αποδείχτηκε ότι εμποδίζει τη ροή του αίματος στη μήτρα, με συνέπεια να περιορίζονται τα ποσοστά φυσιολογικής σύλληψης.
Μερικά τυποποιημένα σνακ όπως κάποια μπισκότα και κράκερς είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη. Μελέτες απέδειξαν ότι αρκούν μόνο μερικά γραμμάρια από τα λιπαρά αυτά - ημερησίως - για να διπλασιαστεί ο κίνδυνος υπογονιμότητας. Θεωρείται ότι τα κορεσμένα λιπαρά "φουντώνουν" τις φλεγμονές και επηρεάζουν την παραγωγή ινσουλίνης καταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με υπογονιμότητα. Ωστόσο η λήψη αντιφλεγμονωδών ή φαρμάκων που βοηθάνε τη φυσιολογική παραγωγή ινσουλίνης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά γονιμότητας σε κάποιες γυναίκες ακόμη και αν τσιμπολογάνε μερικά μπισκοτάκια.
- ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν δύο ή περισσότερα ποτήρια γάλα με λίγα ή και χωρίς λιπαρά την εβδομάδα παρουσίαζαν αυξημένη υπογονιμότητα που έφτανε έως και το 85% Ανάλογα συμπεράσματα προέκυψαν και για τις γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
ET WEEK
0 Σχόλια