Υλικά:
# 1 γαλοπούλα (6 κιλά)
# 100 γραμ. κιμά (3 ζώα χοιρινό, μοσχαρίσιο, αρνίσιο)
# 1-2 κουταλιές ελφίνο για σωτάρισμα
# 1 κρεμμύδι μεγάλο (για σωτάρισμα-τριμμένο)
# 1 φλυτζ. κρασί (τα πάντα εκτός γλυκού, ρετσίνας) για σβήσιμο
# 1 κιλό κάστανα (τα ψήνεις ή τα βράζεις πρώτα)
# 2 χούφτες σταφίδα ξανθή
# 2 χούφτες καρύδια (ψύχα)
# 3 ξινόμηλα (κομμένα σε κυβάκια)
# 100 γραμ. κουκουνάρι
# 0,5 φλιτζ. ρύζι
# 4 κιλά μικρές στρογγυλές πατατούλες
Εκτέλεση:
* Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω, γέμισμα, ράψιμο και αλείφουμε με ελφίνο.
* Ψήνουμε αποβραδυς (24.00-7,8 το πρωί) στους 100 βαθμούς.
* Στο ταψί βάζουμε λίγο νεράκι και σκέπασμα με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί.
* Το πρωί ξεσκεπάζεις (ρίχνεις πατάτες και θερμοκρασία 200 βαθμούς-250) να πατάει κάτω στη σχάρα έως ότου ψηθούν οι πατάτες (αν αρπάξει η γαλοπούλα ξανά σκέπασμα).
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια