Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ξενοδοχείο πρότυπο για ΑμεΑ και όχι μόνο

Το πόσο εύκολη είναι η συμβίωση ατόμων με και δίχως αναπηρία στην καθημερινότητα το αποδεικνύει ένα πρότυπο ξενοδοχείο στο Αμβούργο.
Το δημόσιο ξενοδοχείο Stadthaus (Στάτχαους) γνωρίζει τέτοια επιτυχία, που η πόλη σχεδιάζει να....

χτίσει ακόμα ένα, αρκετά μεγαλύτερο από το πρώτο.
"Περισσότερο από όλα χαίρομαι στην πρωινή βάρδια επειδή έχω να κάνω με τους πελάτες του ξενοδοχείου μας. Όταν έρχονται τους υποδέχομαι και τους δίνω πληροφορίες για το κτίριο και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε" λέει ο 21χρονος Νίκολας Γκέρχαρντ, ο οποίος έχει σύνδρομο Ντάουμ, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να ολοκληρώσει μόλις πριν από μερικούς μήνες την εκπαίδευσή του ως ξενοδοχοϋπάλληλος.
Στο ξενοδοχείο δεν διαμένουν μόνο ΑμεΑ
Στο ξενοδοχείο εργάζονται δίπλα - δίπλα εδώ και 20 χρόνια ανάπηροι και μη. Και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, οι οποίοι είναι σε ένα ποσοστό ΑμεΑ. Ο λόγος είναι απλός. Τα 13 δωμάτια είναι κατασκευασμένα εξαρχής για να δέχονται άτομα με κινητικά προβλήματα.

Έτσι για παράδειγμα όλες οι πόρτες και τα παράθυρα ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχουν ράμπες εύκολης πρόσβασης παντού, καθώς και η δυνατότητα να ζητήσεις βοήθεια αν χρειασθεί από οποιοδήποτε χώρο του ξενοδοχείου.
"Βασική αρχή η αλληλεγγύη"
"Στο Stadthaus είμαστε σαν μια μικρή κοινωνία με κύρια αρχή την αλληλεγγύη, λέει ο Κάι Βίζε, διευθυντής του ξενοδοχείου τριών αστέρων που λειτουργεί από το 1993. Προσφέρουμε μια ποιότητα, η οποία δεν εξαιρεί κανένα συνάνθρωπο. Επιδιώκουμε την ενσωμάτων όλων"
Εντός του 2010 και δεύτερο ξενοδοχείο.
Η ιδέα για το πρότυπο ξενοδοχείο στο Αμβούργο ξεκίνησε από γονείς παιδιών με αναπηρία, οι θέλησαν να προσφέρουν στα παιδιά τους μια επαγγελματική προοπτική. Και το κατάφεραν. Το ξενοδοχείο γνωρίζει μεγάλη αποδοχή στο κοινό που επισκέπτεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας.
Η πόλη σχεδιάζει μάλιστα να ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή ενός δεύτερου, παρόμοιου ξενοδοχείου, το οποίο θα διαθέτει 80 συνολικά δωμάτια και θα απασχολεί 60 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 40 θα είναι ΑμεΑ.
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια