.
Ιταλική πολύ εμφανίσημη,ξεχωριστή και πεντανόστιμη πίτα Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- 1 κιλό ριγκατόνι
- 200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2-3 φύλλα βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε να τσιγαριστεί.
- Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Όταν την σβήσουμε προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Βράζουμε τα ριγκατόνι 2 με 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο συσκευασίας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μία αντικολλητική φόρμα με ελατήριο, στρώνουμε ένα μέρος της σάλτσας μας και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα ριγκατόνι… όρθια.
- Προσθέτουμε σάλτσα πάνω από τα ριγκατόνι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και μοτσαρελα.
- Ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστούν τα τυριά.
- Το αφήνουμε να 15 λεπτά να “σταθεί” και μετά σερβίρουμε.
2 Σχόλια
Πολύ καλό!!!!!!!! Καλή εβδομάδα Φωτεινή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Ειρήνη
Διαγραφή