Το ισπανικής προέλευσης οινο-κοκτέιλ είναι μια δροσερή, νεανική και παιχνιδιάρικη έκφραση κρασιού, κατάλληλη για όλες τις ώρες!
Η σανγκρία πήρε το όνομά της από τη λέξη sangre που σημαίνει αίμα.
Είναι το πιο δημοφιλές κοκτέιλ κρασιού, σήμα κατατεθέν της ισπανικής οινο-γαστρονομίας.
Η συνταγή για το άλικο ποτό
Να τι θα χρειαστείτε για μια κανάτα σανγκρία:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί.
Όχι φυσικά το ακριβότερο της κάβας αλλά όχι και το πιο φθηνό της αγοράς.
1 μπουκάλι (750 ml) γκαζόζα
1 ποτήρι του νερού μπράντι
2 μήλα, 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη και μερικά ξυλαράκια κανέλας.
Διαδικασία:
Κόψτε τα φρούτα σε τετραγωνάκια και μουσκέψτε τα στο μπράντι για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Μην πειραματιστείτε με φρούτα όπως ακτινίδια και μπανάνες, μαλακώνουν πολύ και δίνουν περίεργη γεύση!
Την επομένη και πριν έρθουν οι φίλοι σας, σε ένα μεγάλο μπολ για ποντς ή σε μια κανάτα βάλτε πρώτα την γκαζόζα και στη συνέχεια το κρασί και τα φρούτα με το μπράντι.
Προσθέστε σιγά - σιγά τη ζάχαρη για να φτάσετε στη γλυκύτητα που προτιμάτε.
Βάλτε και το ξυλαράκι της κανέλας.
Ανακατέψτε και προσθέστε πολύ, μα πολύ πάγο.
Μπορείτε αν θέλετε να σουρώσετε τα φρούτα από το απόσταγμα, να συμπληρώσετε με μπράντι ώστε να έχετε πάλι την ποσότητα του ενός ποτηριού, να το προσθέσετε στο κρασί και να κόψετε φρέσκα φρούτα.
0 Σχόλια