.
Μυστήριο...το γκασπάτσο έχει υλικά που αγαπώ και όμως στο αποτέλεσμα,πάντα,κάτι δε μου έβγαινε στη γεύση.Το άφησα στην άκρη λοιπόν,αν και, κατά καιρούς,επιχειρούσα να κάνω δοκιμές αλλάζοντας διάφορα.
Τελικά,με τα πολλά, κατέληξα σε 2 διαφορετικές εκδοχές του,που ναι,ήταν του γούστου μου,και η μία,εκ των δύο,είναι αυτή εδώ....
Πειραγμένο είναι,γιατί έχει μαγιονέζα,μεσογειακό καμιά αμφιβολία,περιέχει κάποια από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά της μεσογειακής κουζίνας!
Η προσθήκη μαγιονέζας με γαργάλισε,ομολογώ, να το δοκιμάσω....
Προέρχεται,η βασική συνταγή,από παλιό τεύχος του Olive,την οποία άλλαξα- ως είθισται!...
ΥΛΙΚΑ
(3-4 μερίδες)
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (κατά προτίμηση μπαγκέτα γαλλική)
300 γρ. ντομάτες
1/4 πιπεριά κέρατο
1/2 αγγουράκι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ.σούπας μαγιονέζα
ξύδι-λάδι
αλάτι-πιπέρι
Σερβίρισμα:
4-6 ντοματίνια τσέρυ
1/2 αγγουράκι
1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό
λίγη ρίγανη ξερή
δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
κατίκι
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό να μαλακώσει.
Το στύβουμε,το βάζουμε σε μπολ.
Βάζουμε τα λαχανικά στο μούλτι να γίνουν κρέμα και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα,αλατοπίπερο,λαδόξυδο και πολτοποιούμε με το πίμερ(αλλιώς βάζουμε ξανά στο μούλτι ή σε μπλέντερ).
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να σερβίρουμε.
Το θέλουμε να είναι κρύο,γιατί αυτό είναι μέρος της νοστιμιάς του.
Όταν έρθει η ώρα για σερβίρισμα,ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα,ψιλοκόβοντας τα λαχανικά,μαζί με τον δυόσμο, φροντίζοντας να είναι δροσερή.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά από τη γαρνιτούρα.
Ραντίζουμε με λίγο ξύδι,αλατίζουμε,προσθέτουμε ένα κουταλάκι κατίκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη και άφθονο πιπέρι.
Την τρώμε σκέτη...
Φυσικά,... είναι ορεκτικό!
Δεν μπορεί κανείς να χορτάσει,εκτός αν είναι μια πολύ ζεστή μέρα,ή αν θέλει απλώς κολατσιό(βραδινό δε θα την έλεγα,λόγω των υλικών της, μου πέφτει βαριά...)
Αν έχετε την απορία,η μαγιονέζα δεν κυριαρχεί στη γεύση,απλώς της δίνει μια σπιρτάδα που της πάει.
Αν βρείτε ωραίες μικρές κόκκινες ζουμερές ντομάτες δοκιμάστε την!
cookthebook.blogspot.gr
ΥΛΙΚΑ
(3-4 μερίδες)
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (κατά προτίμηση μπαγκέτα γαλλική)
300 γρ. ντομάτες
1/4 πιπεριά κέρατο
1/2 αγγουράκι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ.σούπας μαγιονέζα
ξύδι-λάδι
αλάτι-πιπέρι
Σερβίρισμα:
4-6 ντοματίνια τσέρυ
1/2 αγγουράκι
1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό
λίγη ρίγανη ξερή
δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
κατίκι
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό να μαλακώσει.
Το στύβουμε,το βάζουμε σε μπολ.
Βάζουμε τα λαχανικά στο μούλτι να γίνουν κρέμα και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα,αλατοπίπερο,λαδόξυδο και πολτοποιούμε με το πίμερ(αλλιώς βάζουμε ξανά στο μούλτι ή σε μπλέντερ).
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να σερβίρουμε.
Το θέλουμε να είναι κρύο,γιατί αυτό είναι μέρος της νοστιμιάς του.
Όταν έρθει η ώρα για σερβίρισμα,ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα,ψιλοκόβοντας τα λαχανικά,μαζί με τον δυόσμο, φροντίζοντας να είναι δροσερή.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά από τη γαρνιτούρα.
Ραντίζουμε με λίγο ξύδι,αλατίζουμε,προσθέτουμε ένα κουταλάκι κατίκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη και άφθονο πιπέρι.
Την τρώμε σκέτη...
Φυσικά,... είναι ορεκτικό!
Δεν μπορεί κανείς να χορτάσει,εκτός αν είναι μια πολύ ζεστή μέρα,ή αν θέλει απλώς κολατσιό(βραδινό δε θα την έλεγα,λόγω των υλικών της, μου πέφτει βαριά...)
Αν έχετε την απορία,η μαγιονέζα δεν κυριαρχεί στη γεύση,απλώς της δίνει μια σπιρτάδα που της πάει.
Αν βρείτε ωραίες μικρές κόκκινες ζουμερές ντομάτες δοκιμάστε την!
cookthebook.blogspot.gr
0 Σχόλια