Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψωμάκια με γέμιση πίτσας

.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες: 14
Υλικά:
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο, σε κυβάκια
  • 300 γραμμ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 70 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη της επιφάνειας + 2 ακόμα για το λάδωμα του σκεύους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος.
  2. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το ζαμπόν και την πιπεριά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ.
  6. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε δίσκους με διάμετρο 8 εκ. περίπου. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και ανασηκώνουμε τη ζύμη γύρω-γύρω, ούτως ώστε να κλείσουμε μέσα της τη γέμιση.
  7. Δίνουμε σε κάθε ψωμάκι σφαιρικό σχήμα και το τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
  8. Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια, πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με τη ρίγανη και κατόπιν με την παρμεζάνα.
  9. Τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40′, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Σημειώσεις
Εάν δούμε ότι στο πλάσιμο η ζύμη κολλά ελαφρά στα χέρια μας, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ψωμάκια με λίγο αλεύρι για να διευκολυνθούμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια